22. Győri Könyvszalon képekben

2023. november 10-12. között zajlik a vidék legnagyobb rendezvénye, a Győri Könyvszalon. A rendezvény több, mint 100 programlehetőséget foglal magába. Dunaszerdahely és Győr 2021 óta testvérvárosok. Hodossy Gyula József Attila-díjas költő, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának elnöke, Dunaszerdahely város díszpolgára képviseli a rendezvényen úgy a várost, mint az irodalmat is. Elkísérte őt a Grendel Lajos Mentorprogram két fiatal tehetsége, Besnyei Júlia és Frigula Bianka is.

A Győri Nemzeti Színház Pódiumszínpadán Rossz napok című verseskötetéről Tóth László József Attila-díjas íróval, költővel beszélgetett Szalai Zsolt költő, az Ambroozia webfolyóirat szerkesztője, a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum osztályvezetője.

Bemutatkozott a közönségnek Bíró Szabolcs író, a Szent György Lovagrend tagja, Eger Kulturális Nagykövete, a HaddelHadd énekese is.

Zalán Tibor József Attila-díjas költő, író, drámaíró kapta a 22. Győri Könyvszalon Alkotói díját a péntek délelőtti megnyitó ünnepségen dr. Dézsi Csaba András polgármestertől és Rózsavölgyi Lászlótól, az önkormányzat oktatási, kulturális, Sport és Turisztikai bizottságának elnökétől. A díjazott szövegeiből Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző, gitáros-énekes adott ízelítőt.