A terror univerzumai

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága és a FÍrKA (Fiatal Írók Közös Alkotótere) szervezésében megvalósult március 16-án N. Juhász Tamás kötetbemutatója, amelyet H. Nagy Péter tárt a nyilvánosság elé. A kötet a A terror univerzumai címet viseli, amely eléggé figyelemfelkeltő a mai világra nézve.

N. Juhász Tamás első kötete tudományos jellegű mű, de mindazonáltal szépirodalmi elemekkel is operál.  ,,Világunk és vele együtt az emberiség is előbb vagy utóbb el fog pusztulni, ha akarjuk, ha nem. A kérdés nem is az, hogy mikor, hanem az, hogy vajon mi magunk fogjuk-e okozni a vesztünket” – írja a szerző. A kötet azt vizsgája, milyen terrorfenyegetettségek veszélyeztethetik az emberiséget.

Helyet kap a kötetben minden olyan sci-fi és fantasy filmes adaptáció és ,,alapmű”, amely meghatározó mozgatórugója volt a kötetnek. A Godzilla lénytől kezdve, a Jurassic Parkon át, egészen a Terminátorig, vagy az Alien űrlényeken keresztül mind-mind egy olyan nézőpontot juttatott az ember eszébe, amely a realitással könnyen párhuzamba hozható. A közönség feszült figyelme pedig arról árulkodott, hogy nagyon érdekes a téma mindenki számára.

H. Nagy Péter, N. Juhász Tamás, Reczai Lilla

H. Nagy Péter részletes elemzésében pedig egy komplex világot láthatott át a hallgatóság, felkészülve a lehető legrosszabbra. (Ez csak poén volt! Vagy mégsem?)