Díszpolgári címet kapott Hodossy Gyula költő Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Szent György-napok keretében, a város régi hagyományához híven átadták a rangos városi díjakat, valamint a polgármesteri díjakat és emléklapokat az arra méltó személyiségeknek április 23-án a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

A díszpolgári címet idén Hodossy Gyula, a SZMÍT elnöke, a Vámbéry Polgári Társulás és a Lilium Aurum Könyv- és Lapkiadó igazgatója vette át Hájos Zoltán polgármestertől, valamint Karaffa Attila és A. Szabó László alpolgármesterektől. A város jelképes kulcsa a bizonyíték arra, hogy Hodossy kulcsszerepet játszik a dunaszerdahelyi kultúrában.

Forrás: Reczai Lilla

Hodossy Gyula tevékenysége és érdeklődési köre nagyon szerteágazó, az irodalommal összefüggő alkotói, szervezői tevékenység mindig is első helyen volt az életében, sokat tett a dunaszerdahelyi kulturális élet felvirágzása érdekében és gazdagította a város hírnevét.

Forrás: Reczai Lilla

Hodossy Gyulát 1982-ben, pontosan 40 évvel ezelőtt a dunaszerdahelyi járási pártbizottság döntése értelmében nemkívánatos személy lett a Dunaszerdahelyi járásban. ,,Elégtételként gondolok erre a kitüntetésre, és remélem, hogy a város jelképes kulcsa majd kinyitja azok szívét, akik barátsággal, szeretettel és tisztelettel közelednek felénk, s bezárja azokét, akiket a rossz, a gonoszság és az ellenségeskedés vezérel” – mondta el Hodossy a díjátadáson.

Szívből gratulálunk a díjazottnak!