EH a Hotelakadémián

Még folytatódik az Előretolt Helyőrség Felvidék magyar tannyelvű középiskolákat és gimnáziumokat érintő bemutatkozó körútja, melynek következő állomása a rimaszombati Magán Szakközépiskola volt.


Ezúttal a rimaszombati Magán Szakközépiskola tanulói, más néven a hotelakadémiások ismerkedhettek meg a Magyar7 hetilapban havonta egyszer megjelenő irodalmi melléklettel. A rendhagyó irodalomórát Virsinszky Tamás újságíró tartotta, aki ismertette a Pegazus-alkotópályázat, a Talentum tehetségkutató program és a Grendel Lajos Mentorprogram részleteit. Szó volt a Szlovákiai Magyar Írók Társasága (SZMÍT) által tartott alkotóműhelyekről, a Text-túráról és a nyári írótáborról egyaránt.

Bár a szakközépiskolákra kevésbé jellemző, hogy diákjaik kifejezetten érdeklődnének az irodalom iránt, mégis akadt pár tanuló, aki már próbálkozott versírással, vagy rapszövegek írásával. Ezért is fontos számukra, hogy tudjanak a tehetséggondozó programokról és a különböző alkotópályázatokról, valamint a fiataloknak szóló publikációs lehetőségekről.