EH és jóhangulat

Az Előretolt Helyőrség Felvidék szakmai projektjének következő állomása Érsekújvárott volt, a Pázmány Péter Gimnáziumban, ahol Gyurkovics Anikó, a Tollforgatók Polgári Társulás elnöke találkozott a diákokkal.

A középiskola kis létszámának köszönhetően nagyon családias hangulatú. A diákok és a tanárok is közvetlenek és érdeklődők.  A tanulók nyitottak voltak, érdeklődéssel hallgatták az Előretolt Helyőrség, az OPUS irodalmi folyóirat, valamint a Tollforgatók Polgári Társulás által elindított tehetségkutató és tehetséggondozó program bemutatását, amely a Grendel Lajos Mentorprogram előszobája.

A diákok elmesélték olvasásélményeiket: mostanában sokat olvasnak a holokausztról, és előnyben részesítik az önéletrajzi könyveket. Az Előretolt Helyőrséggel kapcsolatban elmondták, hogy nagyon tetszik nekik a mellékletben megjelenő keresztrejtvény.

 

Az EH szakma projektje folytán a bemutatók nemcsak a lapot mutatják be, hanem utat találnak a tehetséges fiatalokhoz, akik így bekerülhetnek a mentorprogramokba, amelyek igény szerint karolják fel az írópalántákat.