Felhívás

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága 2021 januárjában, vagyis  egy hónappal ezelőtt felhívást tett közzé a a www.szmit.hu  oldalon  található Irodalmi emlékhelyek és személyiségek Szlovákiában címet viselő adatbázis kibővítésével kapcsolatban. Számoltunk és továbbra is számolunk mindazok segítségével akik olyan ismeret birtokában vannak, amellyel a mi ismereteink feltétlenül kiegészítendők.

A felhíváskor az adatbázisban 1266 felvidéki vonatkozású irodalmi személyiség, 417 helység, 126 emlékhely szerepelt. Mindez 2823 kapcsolatot jelent személyiségek és helységek között, és összesen 1015 kép volt található a szócikkekben.

Az adatbázis a felhívás óta bővült, a mai napig összesen 90 új szócikk, fotó, kiegészítés történt, köszönhetően mindazoknak, akik ellátogattak a weboldalunkra, és megosztották velünk azokat az értékes információkat, amelyekkel rendelkeztek. Segítségük felbecsülhetetlen értékkel gazdagítja az adattárat, ezért a közeljövőben is örömmel fogadjuk a segítséget.

Az új  szócikkekre tett javaslatokat, javításokat, kiegészítéseket, fotókat továbbra is a következő e-mail címre várjuk:

Lovas Tibor: tibor@bebopmedia.eu