Felhívás zenei és társművészeti produkciók számára

Közös jelentkezést hirdetett az EMMI Kulturális Államtitkársága, a Petőfi Irodalmi Ügynökség, az MTVA és az A38 Hajó zenei és társművészeti produkciók számára. A felhívás célja az élőzene és a kortárs előadóművészet támogatása oly módon, hogy kreatív alkotásra ösztönözzön és nyilvánossághoz juttasson zenészeket, színészeket és irodalmárokat a közönség nélküli időszakban, ugyanakkor minden magyar ember minőségi kortárs kulturális tartalomhoz jusson járványidőszak alatt is.

A beérkező jelentkezéseket a felhívást közzétevő szervezetek által felállított szakmai zsűri bírálja. A kiválasztott produkciók szereplői az A38 Hajón zárt ajtók mögött, közönség nélkül, minimalizált stáb segítségével adnak elő 40 perces élő műsort, valamint rögzítésre kerül velük egy 15 perces interjú is. A jelentkezők másik köre otthon rögzített tartalmakkal pályázhat, amelyhez az A38 Hajó stábja technikai segítséget nyújt. Az elkészült audiovizuális tartalmakat a szervezetek több platformon terjesztik: az M2 Petőfi TV műsorán, a közösségi médiában (az A38 Hajó, az M2 Petőfi TV és a Hajónapló Facebook és Instagram oldalain), valamint a YouTube csatornáikon és a mediaklikk.hu oldalon teszik közzé. A szervezők kiemelt célja hozzásegíteni a magyar előadóművészeket és irodalmárokat – legyenek határon innen, vagy túl – professzionális minőségű tartalmak előállításához és terjesztéséhez meglévő és potenciális közönségük körében.

Jelentkezési feltételek: a szervezetek minden olyan, maximum 5 főből álló előadóművészeti produkció jelentkezését várják, akik képesek 40 perces zenei, irodalmi, vagy díszletet nem igénylő társművészeti műsor szolgáltatására.

A jelentkezési folyamatban előnyt élveznek: gyesen és gyeden lévő, valamint olyan előadóművészek, irodalmárok, akik legkevesebb két gyermeket nevelnek.

Díjazás: a kiválasztott produkciók minden fellépő tagja fejenként bruttó 50.000 forintos díjazásban részesül számla ellenében.

Jelentkezési határidő nincs, a szervezetek folyamatosan várják a produkciók jelentkezését, ezzel párhuzamosan folyamatosan zajlanak a forgatások. A kiválasztott produkciókkal az A38 Hajó veszi fel a kapcsolatot a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Nevezési díj: ingyenes

Jelentkezés: kizárólagaz alábbi űrlap kitöltésével, melyen a jelentkezőnek magán a produkción kívül be kell mutatnia legalább egy, élőben vagy stúdióban rögzített előadását, valamint tervezett műsorát.

JELENTKEZÉSI ŰRLAP KITÖLTÉSE