Grendel Lajos Emlékest Pozsonyban

A pozsonyi Liszt Intézetben került megrendezésre Egy polgár Abszurdisztánból címmel a gazdag programból álló Grendel-emlékest, melynek társszervezői a Szlovákiai Magyar Írók Társasága és a Vámbéry Polgári Társulás voltak.

Az emlékest a Liszt Intézet igazgatója, Venyercsan Pál és a SZMÍT elnöke, Hodossy Gyula köszöntő beszédével kezdődött, ezután Tóth Tibor színművész adta elő Grendel Lajos Bukott angyalok című hangoskönyvének egy részletét. Tóth László író, költő részletes és mélyreható elemzése következett, melyben méltatta nagyszerű írónk életútját, majd Pécsi Györgyi irodalomtörténész, kiadóvezető mutatta be Grendel Lajos Összegyűjtött elbeszélések című kötetét, melyet az MMA Kiadó jelentetett meg.

Karol Wlachovský író, műfordító szintén megemlékezett Grendel Lajosról, s kiemelte a felvidéki író jelentőségét a nemzetközi irodalomban. Miglinczi Éva pedig a FMSzE nevében tartotta meg beszámolóját.

Az előadók valamennyien méltatták és nagyra értékelték a 75. születésnapját meg nem élt jelentős írónk munkásságát, és kiemelték emléke és írói hagyatéka őrzésének fontosságát.