Hodossy Gyula belgrádi díjazása

Belgrádban, a 66. Nemzetközi Könyvvásáron magyar, szerb és román költőket díjaztak. Milutin Đuričković szerb író, újságíró, a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia (SKNU), valamint a Szerb Irodalmi Egyesület tagja méltatta Hodossy Gyula, Pethő Loránd, Ördög Gábor István és Rodica Marian költészetét és az Alma kiadó igazgatójával átadta nekik az irodalmi díjakat.

Hodossy Gyula a magyar-szerb kulturális közreműködéshez és a kortárs magyar irodalom minőségi szintjéhez való jelentős hozzájárulásáért részesült ebben az irodalmi díjban, melyben a Boszniai Szerb Köztársaságban működő Asoglas könyvkiadó részesítette (a kiadó igazgatója Dejan Spasojević szerb irodalmár)

Ezt követően Balázs F. Attila ART Danubius díjakat adott át szerb íróknak, költőknek akik a magyar-szerb irodalmi kapcsolatokért tevékenykednek.Az Alma kiadó igazgatója bejelentette hogy készülőben van Hodossy Gyula verseskötének kiadása, amely jövő év elején jelenik meg és a következő év könyvfesztiválján lesz bemutatva.A díjazottaknak gratulálunk…