Irodalmi Karaván az EMIL tagjaival

A Szlovákiai Magyar Írók Társaságának meghívására az Erdélyi Magyar Írók Ligája tagjai látogattak el fő állomhelyként a XXIII. Fiatal Írók Táborába, ahol a bemutatkozások után felolvastak könyveikből.

A vendégek  beszélgettek az Előretolt Helyőrség (Felvidék) és az Opus irodalmi folyóirat szerkesztőségének tagjaival.

Borcsa Imola kézdivásárhelyi gyógyszerész, akit Magnebéhat című novelláskötetének megjelenését és annak pozitív szakmai fogadtatását követően most már „teljes értékű” íróként is számon tart a szakma. A szerző 2014 óta közöl rendszeresen novellákat. Három évvel ezelőtt megkapta az Irodalmi Jelen folyóirat Debüt-díját, 2019-ben pedig a Székelyföld kulturális folyóirat Szabó Gyula-emlékdíját. Egy novellája megjelent az Erdélyi szép szó 2018. évi antológiájában, illetve beválogatták egyik írását Az év novellái 2020 című Magyar Napló által kiadott antológiába. Jelentős elismerésben részesült idén szeptemberben is, hiszen megkapta a Romániai Írók Szövetségének Debüt-díját a Magnebéhat című kötetéért.

Balázs K. Attila a Kolozsvári Műszaki Egyetemen és a Babeş­Bolyai Tudományegyetem magyar–angol szakán végzett. Több romániai és magyarországi irodalmi folyóirat közölte verseit, prózáit. Balázs K. At­ti­la máso­dik könyve a 2009-ben meg­je­lent, Vizuáliák címet vi­selő ver­seskötet után A zöld fo­tel lakója címmel. A 2019-ben megjelené Homokóriás családtörténet, egy rendezett anyagi körülmények közt élő, ám különböző okok miatt széthullóban levő háromgyerekes család története.