Irodalmi karaván

Irodalmi Karaván – meghívó

HíreinkA Szlovákiai Magyar Írók Társasága tisztelettel meghívja Önt az
IRODALMI KARAVÁN
című rendezvényre, amelyen vajdasági írók, költők mutatkoznak be.
Program

 1. május 20., hétfő
  18.00 Irodalmi beszélgetés
  Bíró Tímeával, Benedek Miklóssal, Döme Szabolccsal, Patócs Lászlóval és Varga Tamással.
  Beszélgetőtársak: Hodossy Gyula, Barak László, Vida Gergely, Győry Attila, Kovács Barnabás
  Helyszín: Dunaszerdahely, Hotel Legend
  május 21., kedd

9.40 Rendhagyó irodalomóra Nagymegyeren, a Kereskedelmi Akadémián
Beszélgetőtárs: Angyal Sándor
18.00 Irodalmi est Somorján, a Zalabai Zsigmond Városi Könyvtárban
Beszélgetőtárs: Angyal Sándor
május 22., szerda
10.00 Rendhagyó irodalomóra a Dunaszerdahelyi Magángimnáziumban
Beszélgetőtárs: Nagy Erika

Támogatja:
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Bíró Tímea 1989-ben született Szabadkán, Csantavéren töltötte gyermekkorát. Első verseskötete 2017-ben jelent meg a Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában A pusztítás reggelei címmel. A szerzőt a kötetért az Irodalmi Jelen 2017-es költészeti díjával tüntették ki. A Hét Nap hetilap újságírója, a Képes Ifjúság külsős munkatársa, a Szab-way Színházi Szervezet művészeti titkára és közönségszerevezője, a Híd Kör tagja, valamint kreatív írást tart gyerekeknek és középiskolásoknak. A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete 2018-ban neki ítélte oda az Év pályakezdő újságírója díjat.
Döme Szabolcs (1988) Zentán született. Az Újvidéki Egyetem BTK Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén végezte tanulmányait. 2018-ban Gion Nándor Alkotói Támogatásban részesült. Kötete: A felhő neve (novellák, zEtna Kiadó, 2017). 
Patócs László (1986, Zenta) az újvidéki bölcsészkar magyar nyelv és irodalom szakán szerzett mesterdiplomát. Az Újvidéki Rádió munkatársa, az újvidéki Híd irodalmi, művészeti és társadalomtudományi folyóirat főszerkesztője. Vezeti a népet című regénye júniusban jelenik meg az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában. Szereti Újvidéket. 
Varga Tamás 1976-ban született Zentán. Színészi pályáját Zentán kezdte amatőrként, ahol több mellék és főszerep után megírta első drámáját, majd a rendezésben is kipróbálta magát. Végül a színészi pálya mellett döntött, felvételt nyert az Újvidéki Színművészeti Akadémia színészi szakára. Az Újvidéki Színház színtársulatának tagja lett, ahol tíz év alatt szinte minden előadásban játszott, közben Szabadkán, Zentán, Temesváron és Békéscsabán is elvállalt szerepeket. Az Okuláré Projekt drámaíróversenyén két első helyezést nyert. A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet munkatársaként drámapedagógus diplomát szerzett, az Intézet megbízott igazgatója volt, jelenleg pedig a kulturális fejlesztésért felelős munkatársa, továbbá a Vajdasági Magyar Értéktár Bizottság elnöke.
Benedek Miklós 1984-ben született Topolyán. Jelenleg Szabadkán él. Sinkó-díjas költő. Eddigi kötetei: Nem indul hajó, Mintha emberekből állna. Harmadik kötete az idei budapesti ünnepi könyvhétre jelenik meg Miközben halkan címmel. Fordítással is foglalkozik, mégpedig szerb verseket fordít magyarra.