Kék téli reggel, angyallal

A MUSICORUM és a Szlovákiai Magyar Írók Társasága által közösen szervezett április 27-i rendezvényen bemutatták Hodossy Gyula megzenésített verseiből álló lemezét – Kék téli reggel, angyallal -, amelynek helyszíne a budapesti Fonó Budai Zeneház volt.

A Black and White zenekar

Bertók István, a MUSICORUM Polgári Társulás és a Black and White zenekar frontembere zenésítette meg a József Attila-díjas költő verseit, amely során közreműködött Bertók Tóth Katalin, valamint a dunaszerdahelyi Black and White zenekar tagjai. Bertók István zongorán adta elő a műveket, Bertók Tóth Katalin csodálatos énekhangjával tette színesebbé az estet, a zenekar pedig játékával emelte a bemutató hangulatát.

CD keresztelő

A jeles eseményen fellépett Szabó Viktor, a Komáromi Jókai Színház színésze, aki Hodossy Gyula Minden addig című kötetéből olvasott fel a résztvevőknek. Közreműködött Szentmártoni János, József Attila-díjas költő, a Petőfi Irodalmi Ügynökség munkatársa, aki méltatta Hodossy Gyula munkásságát és gratulált a hanghordozó megjelenéséhez.

Hodossy Gyula köszöntőjében kiemelte, hogy a különféle művészeti ágak találkozásakor egyfajta egység születik meg, ezért is jó például, hogy ha a zene és az írás, az írott szöveg találkoznak, mert képesek kiegészíteni egymást.

Az est moderátora Tilajčik Edit volt.