Litera-túra a iskolákban

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága 2007-óta szervezi meg a Litera-túra című rendezvénysorozatát, melynek célja az irodalom népszerűsítése, vagyis a rendhagyó irodalmi órák, felolvasóestek, az olvasás és a könyv szeretetének erősítése. Ebben az évben október 26-27-én látogattak el az írók a diákokhoz.


Tóth László József Attila-díjas költő, író Petőfiről, Weöres Sándorról, a 100 éve született Kormos Istvánról, továbbá Párizsról, Rómáról s az idő és vers hatalmáról ma, csütörtök délelőtt beszélgetett a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnázium negyedikes diákjaival és Aranyossy Ildikó tanárnővel.

A Litera-túra sorozat újabb állomása a nyárasdi alapiskola volt, ahol Póda Erzsébet a mesekönyveit vitte el az ötödikes tanulóknak, akik a rendhagyó irodalomóra folytatását kérték, és meg is kapták.

A dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskola (Szabó Gyula 21) végzős, érettségi előtt álló diákjaival Nagy Erika prózaíró, szerkesztő beszélgetett a kortárs magyar irodalomról, azon belül is a szlovákiai magyar irodalom neves képviselőiről.

A Litera-túra című rendezvénysorozatnegydik állomása a somorjai Madách Imre Gimnázium volt. Csáky Pál író beszélgetésének témája Madách, az irodalom értelme és a Hit és illúzió cimű kötete volt.