Magyar Írórezidencia Program

Tisztelt Alkotók, kedves Pályatársak!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Petőfi Kulturális Ügynökség Magyar Írórezidencia programját lankadatlan érdeklődés övezi elindulása óta, és ezentúl is lelkesedéssel várjuk a jövőbeni rezidensek jelentkezését!

A legideálisabb állapot: amikor az író írhat. Akkor és amennyit csak akar vagy bír. Ezt a lehetőséget kínálja a Petőfi Kulturális Ügynökség által működtetett Magyar Írórezidencia program, mely jelenleg nyolc magyar városban és településen várja az alkotókat kéthetes időtartamtól akár három hónapon át.

Írórezidencia-hálózatunk létrehozásának egyik fő célja, hogy Magyarországon és idővel az egész Kárpát-medencében egyszerre több helyszínen biztosítsuk kortárs íróink, költőink számára a zavartalan alkotómunka lehetőségét. Helyszíneink ugyanolyan sokszínűek, mint a magyar irodalom és a magyar szerzők: választható nagyvárosi rezidencia, eldugott vidéki környezet, vagy akár egy fővároshoz közeli arborétum vendégháza. A program keretein belül alkotó szerzők napidíjban részesülnek, és útiköltségeiket is megtérítjük.

Rezidenciáink: Pécs (a Zsolnay Kulturális Negyedben), Debrecen (Zöldfa utca, a városközpont mellett), Nyíregyháza (a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár épületén belül, külön bejárattal rendelkező lakás), Pannonhalma (a Pannonhalmi Főapátságban), Vácrátót (a Nemzeti Botanikus Kert vendégházában), Kapolcs, Vajszló, Balatonfüred (Magyar FordítóHáz – csak műfordítók számára)

A 2022-es évben még foglalható helyszínek és időszakok:

Nyíregyháza: december 11–31.

Vajszló: december 1–31.

A 2023-as évre mindegyik helyszínünk foglalható, az elérhető időpontokért, kérjük, látogasson el a weboldalunkra, ahol további információval szolgálunk a jelentkezés menetéről is: https://magyarirorezidencia.hu/ (A jelentkezéseket szakmai zsűri bírálja el.)

További kérdések esetén forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

info@magyarirorezidencia.hu

+36 30 129 2447

Reméljük, hamarosan viszontlátjuk rezidenciáink egyikén!

Üdvözlettel:

Pál Dániel Levente

szakmai vezérigazgató-helyettes

Petőfi Kulturális Ügynökség