Magyar Kultúra Napja 2023

A Magyar Kultúra Napján, január 22-én, a Pázmaneum Társulás rendhagyó gálaműsorral köszönti a Himnusz születésnapját a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban 17 órai kezdettel.

A gálaesten fellépnek a  Komenský utcai óvodások, Patos Lilla a Kodály Zoltán Alapiskola tanulója, Károlyi Hanna az Egyesített Iskola tanulója, Hodossy Gyula költő, Dunaszerdahely város díszpolgára, a Vámbéry Ármin Gimnázium diákjai, a Csallóközi Táncegyüttes, Kevický Tünde és Kollár Katalin, valamint a Vámbéry Ármin Alapiskola gyerekkórusa.

Ünnepi beszédet mond Dr. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapestről.

A Pázmaneum Társulás 11 évvel ezelőtt honosította meg a Csallóköz szíveben a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartandó rendezvényt. Ezen a napon helybeli óvodások, iskolások, diákok, művészek és közéleti személyek lépnek fel és köszöntik a Himnusz születésnapját Köszönjük meg e napon mindazoknak a munkáját, akik munkájukkal a magyar kultúra szolgálatában állnak és önzetlenül dolgoznak annak továbbadásán, megéléseben. Mindenki egy láng, amely összeforr és fellobban ezen a napon, a kiáradó tűzből pedig táplálkozhat fiatal és idős egyaránt. Szüksége is van erre felvidéki magyar közösségünknek. Tiszteljük meg a Himnusz születésnapját, ünnepeljük a magyar kultúrát és erősítsük közösségünket jelenlétünkkel!

Karaffa Attila

a Pázmaneum elnöke