Megjelent Z. Németh István legújabb mesekönyve

Megjelent Z. Németh István legújabb mesekönyve, A hencegő óriás és más mesék.

“Aki találkozott már Zengőréti Talizmánnal, a gyűrűjével varázsolni tudó bohóccal, annak ebben a mesekönyvben ismerős lesz az apró kis házikó a Százszorszép Sziromrét közepén, a ház körül a csodálatos tulipánoskert, de még a ház lakói s a kert szorgos gondozói, Mimi és Momi is. Hiszen Talizmán másról se regélt a Zengőrét meséiben, mint a két lányról, a kertjükről és a házikóról.

Nos, a csodás kertben a bohóc mesélése óta is zajlik az élet. Hol egy szomorú csacsi, hol egy majom, egy kerékpározó macska vagy éppen egy hencegő óriás téved a kertbe, hogy segítséget kérjen vagy a segítségét ajánlja, rásózni akarjon valamit a két lányra, esetleg csak beszélgessen velük. Mimi és Momi megérti, segíti vagy éppen észhez téríti a furábbnál furább látogatókat. Mígnem az egyik, egy pökhendi borzas zöld manó nem másért kopogtat be hozzájuk, mint hogy a házukat és a csodás virágoskertet lefoglalja magának…”

Kocsis Aranka, szerkesztő

A könyv megvásárolható a Lilium Aurum Könyvkiadó webáruházán keresztül: https://liliumaurum.sk/a-hencego-orias-es-mas-mesek/p239