Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíj

2021. évi pályázati felhívás

A Petőfi Irodalmi Múzeum által meghirdetett Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíj keretében fiatal írók, irodalmárok részesülhetnek támogatásban szépirodalmi, kritikai, szociográfiai vagy irodalomtörténeti művek létrehozásához. Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez, kedvező feltételeket teremtve a magas színvonalú alkotótevékenységhez.

Pályázat benyújtására jogosult:

Az a 1981. január 1-jét követően született író, irodalmár, aki már publikált színvonalas szakmai orgánumokban, és a megpályázott ösztöndíj folyósításának időtartama alatt nem részesül központi költségvetési forrásból finanszírozott alkotói támogatásban. Publikált kötet megléte előnyt jelent.

Korábbi Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíjasok is pályázhatnak, amennyiben legfeljebb kétszer nyerték el az ösztöndíjat, és a korhatárnak még megfelelnek. Egy évnél hosszabb időszakra vonatkozó munkaterveket a kuratórium nem támogat.

PhD-témával vagy drámaírói tevékenység támogatására nem lehet pályázni.

Ösztöndíjban részesülhet 2021-ban legfeljebb 13 fő.

Az ösztöndíj időtartama: 12 hónap, a 2021. január 1. – 2021. december 31. közötti időszak.

Az ösztöndíj összege: bruttó 200.000 Ft/hó.

A Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíj lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum. A PIM a nyerteseknek az ösztöndíj időtartama alatt és azt követően megmutatkozási lehetőséget biztosít.

A pályázat beadási határideje: 2021. február 15.

Pályázati feltételek és további részletek elérhetők a csatolmányban, valamint a DIA honlapján.