Nagy Erika: Elmeséled? kötetbemutatója Dunaszerdahelyen

Az Elmeséled? Beszélgetések szlovákiai magyar írókkal, költőkkel című interjúkötet bemutatója tegnap valósult meg a dunaszerdahelyi Csaplárban, amelyen nemcsak a könyv szerzője, Nagy Erika, hanem a kötet illusztrátora, Kopócs Tibor képzőművész is részt vett. Az est moderátora Scheer Szabó Mária volt.

A kötetet Tóth László mutatta volna be, de sajnos nem tudott megjelenni a rendezvényen, mindazonáltal a helyszínen felolvasták gondolatait, amelyeket a szerzőhöz és a közönséghez intézett. Mint például:

,,Ahhoz, hogy okos válaszokat kapjunk megkérdezettjeinktől, meg kell találnunk azokat a kérdéseket, amelyekre szívesen válaszolnak, és már alig várják, hogy feltegyék nekik, mert a válaszaikkal ők is többek lesznek, főleg ha a kérdéseink olyasmik megfogalmazására késztetik őket, amik megfogalmazásával előzőleg már hosszabb ideje sikertelenül próbálkoztak maguk is. Vagyis, az interjúkészítőnek, ebben az értelemben többet kell tudnia a megkérdezettjéről, mint ő maga. Vagy legalábbis mást, ami felkelti az érdeklődését a riporter, illetve saját maga iránt. Nagy Erika tehát nagyon is tisztában van ezzel. Ezzel is.”

A kötetbemutatót megtisztelte jelenlétével Hodossy Gyula, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának elnöke, a kötetben szereplő interjúalanyok közül Balázs F. Attila költő, író, Z. Németh István, Forbáth-díjas költő, Ravasz József költő. Tiszteletét tette még Aich Péter, Száraz Pál, Póda Erzsébet és Zirig Árpád. A könyvbemutató során olyan izgalmas témák is terítékre kerültek, mint a vizuális művészetek és az irodalom kapcsolata, Nagy Erika húsz éves munkássága az Írótársaság titkáraként és még sok más.

A közönség élménydús estnek volt szem- és fültanúja. Gratulálunk a kötet szerzőjének, Nagy Erikának és sok sikert kívánunk a továbbiakban!