Nagy volt az érdeklődés a költészet napi verspályázatra

A SZMÍT és a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár közös szervezésében megvalósuló költészet napi verspályázatra harminckét pályamű érkezett, amelyeket szerte a Kárpát-medence területeiről fogadtak a szervezők. Csíkszeredától egészen Érsekújváron keresztül jöttek a versek a háromtagú zsűrinek, akiknek nem volt egyszerű dolga kiválasztani a legjobbakat.

Melecsky Kristóf előadása

Az április 14-re kitűzött hivatalos eredményhirdetésen részt vettek azok a pályázók is, akik nem értek el helyezést, viszont gazdagabbak lettek a zsűri értékelésével. Gál Éva irodalomtörténész, a zsűri egyik tagja volt az, aki elmondta észrevételeit, s kijelentette: ,,van igény a költészetre!” A másik két zsűritag, Hodossy Gyula és Juhász Kornélia sajnos nem tudtak részt venni a kiértékelésen.
A versek témája nagyon különböző volt, de sokaknál előjött a lét, a ki vagyok én kérdés, valamint a halál is, de egyúttal a szerzők reagáltak a jelenlegi társadalmi és politikai helyzetekre is.

Az eredmény pedig:
I. hely: Hizsnyan Bálint (Rimaszombat)
II. hely: Nagy Csaba (Királyhelmec)
III. megosztott hely: Marosi Károly (Dunakeszi) és Puchla Nikolett (Jóka)

Gál Éva irodalomtörténész elmondja a zsűri észrevételeit

A nyertes pályaművekből Melecsky Kristóf színművész, slammer, a Komáromi Jókai Színház színésze olvasott fel, valamint adott elő saját költeményeket. Az eredményhirdetés végén a jelenlévők a költészet napja alkalmából felolvastak kedvenc köteteikből, hogy még színesebbé tegyék a jeles rendezvényt.

Köszönjük mindenkinek a részvételt és minden pályázónak gratulálnunk a kitartásukhoz és az alkotói kedvhez! A jövőben is várjuk majd a következő pályázatra a műveket!

A könyvtár igazgatójának, Lacza Ilonánk pedig köszönjük a segítséget és a társszervezői munkát!