PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Litera-Túra Kiadó pályázatot hirdet, a Litera-Túra Művészeti Magazin 5. születésnapja alkalmából kiadásra kerülő, immár hagyománnyá vált antológiában való megjelenésre.

A pályázat nyitott, nem követelmény a magazinban történő előzetes megjelenés.

Kérjük a szerzőket, hogy pályázati munkáikat az alábbi e-mail címre küldjék be: literatura.muveszeti.kiado@gmail.com

Az elektronikus levél tárgy rovatába az alábbi jeligét másoljátok be:
SZÓHALÁSZOK – antológia 2020

Egy-egy szerző maximum 3 szabadon megválasztott műfajú (vers, próza) alkotással pályázhat. Tematikai és formai megkötés nincs.

Az alkotások terjedelme egyenként maximum 5000 leütés lehet (ebbe központozás, a szóközök és üres sorok is beleszámítanak (a word dokumentum számlálja ezt).

Pályázati határidő: 2020. június 1. – 2020. június 30.

Nevezési díj: 1500 Ft (összesen, tehát nem versenként)
A nevezési díjat az alábbi számlaszámra kérjük utalni:

Bankszámlaszám:
OTP-BANK 11773315-07388284 Hajnal Éva

A kötetet a Litera-Túra Kiadó adja ki, mely fenntartja a beküldött művek szakmai elbírálásának- a szerzővel egyeztetett szerkesztésének- és esetleges elutasításának jogát!
Az elutasított pályázatok nevezési díjait nem térítjük vissza!

A SZÓHALÁSZAT antológia várhatóan 380-420 oldal terjedelemben jelenik majd meg, kereskedelmi ára terveink szerint 3 000- Ft (+ postaköltség) körül alakul.

A megjelenés időpontja: 2020. július vége.
A köteteket csak a rendezvény után kezdjük majd postázni.
/ A könyvbemutató helyszínén, természetesen megvásárolható lesz.

A sikeresen pályázók névsorát 2020. július 10-én jelentetjük meg magazinunkban és kiadónkban. Az ezzel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket, megjegyzéseket a poszt alatt kérjük majd megtenni!

Az antológiába bekerült alkotásokkal kapcsolatos döntésünket az antológia tartalomjegyzékének megjelenítésével, 2020. július 20-án tesszük közzé magazinunkban és kiadónkban.

Az antológia bemutatójára Pécsett, 2020. augusztus 10-én 13:00 – 16:00 óra között, magazinunk alapításának 5. születésnapja alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi rendezvényen kerül sor,

Itt adjuk át a 2020. évi Litera-Túra Művészeti Díjakat és a szépirodalmat támogató munkáért adományozott okleveleket és tárgyjutalmakat is.

Rendezvényünk pontos helyszínéről a későbbiekben adunk részletes tájékoztatást.

Az antológiában megjelentetett művek szerzői joga továbbra is a szerzőknél marad.
Tiszteletpéldányokat senki részére nem áll módunkban biztosítani!

FIGYELEM!

  • Kérünk minden szerzőt, hogy a felhívásban foglaltakat pontosan tartsa be, mind a formátum, mind a mennyiség, mind pedig a határidők tekintetében.
  • A felhívásban foglaltaktól eltérő elektronikus leveleket külön értesítés nélkül töröljük.
  • A beküldendő műveket szerkesztve, megjelenésre szánt formában, word dokumentumban kérjük megküldeni – Times New Roman betűtípus, 11-es betűméret, 1-es sorköz.
  • A word dokumentumban minden vers előtt külön-külön is szerepeljen a szerző neve és a vers címe.
  • A könnyebb kezelhetőség érdekében minden szerző egyetlen levélben, egyetlen word dokumentumban küldje be pályázati anyagait.

Az innen-onnan átmásolt (Facebook, pdf, web, stb…), kezelhetetlen formázásokat tartalmazó pályamunkákat nem tudjuk figyelembe venni! Ez legkönnyebben a word dokumentum felső sorában található Kezdőlap fülön, a Minden látszik ¶ ikonra kattintva ellenőrizhető.