Pegazus Alkotópályázat 2021

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága idén is meghirdeti irodalmi alkotópályázatát szlovákiai lakhellyel rendelkező alkotók részére az alábbi kategóriákban:

I. kategória: vers

II. kategória: próza

Beküldési határidő: 2021. július 15.

Pályázhatnak önálló kötettel még nem rendelkező szerzők, magyar nyelvű alkotásaikkal. Korhatár nincs. A pályázatra érkezett munkák mindegyikéhez a megbízott mentor javaslata szükséges ahhoz, hogy az arra érdemes mű, illetve annak szerzője a bírálóbizottság elé kerüljön.

A pályázó feladata:

1. A felsorolt mentorok közül minden pályázó kiválaszt egyet, akivel dolgozni szeretne: Z. Németh István Forbáth-díjas költő, író, Póda Erzsébet író, újságíró, Balaskó Réka és Kovács Kitti (Alma magazin)  szerkesztő szakos egyetemi hallgatók.

2. Ha ez megtörtént, jelentkezik a Társaság titkárságán (elérhetőségek: mobil: 0911239479, e-mail: szmit@szmit.sk) ahol postafordultával megkapja a mentor elérhetőségeit.

3. A szerzőnek a mentor nyújt segítséget abban, hogy a bírálóbizottság elé színvonalas pályamű kerüljön.

4. Végezetül a pályázó a mentortól begyűjti az 5 – 10 soros ajánlást, és azzal együtt adja le a pályázatát, elektronikusan is.

5. A pályázat jeligés. Az ajánlást, nevet, címet és a telefonszámot kérjük lezárt borítékban mellékelni, amelyre csak a jeligét kell ráírni. A jelige az oldalszámokkal ellátott kézirat minden oldalán szerepeljen! Egy pályázó több alkotással is pályázhat. A pályaműveket postai küldeményként három kinyomtatott példányban kérjük postázni, de lehet adattárolón is.

Az értékelésről szakmai zsűri gondoskodik:  Petőcz András József Attila- és Márai-díjas költő, Hogya György Talamon-díjas prózaíró, Katona Nikolas Arany Opus-díjas költő.

A díjak, mindkét kategóriában: értékes könyvcsomag és pénzjutalom.

Az ünnepélyes eredményhirdetés és a díjkiosztás augusztus 21-én a Villa Filiában /Ekecs-Nagyszegpuszta/ lesz megtartva.

A pályázatokat az alábbi címre várjuk: Szlovákiai Magyar Írók Társasága, Galantská cesta 658/2F, 92901 Dunajská Streda – Pegazus Alkotópályázat