Miklós Dénes

szakíró

születés helye, dátuma: Komárom, 1959. 08.10.

Alapiskolai tanulmányait Csiliznyáradon kezdte, majd Bősön fejezte be. A gimnáziumot Nagymegyeren végezte, majd a Mezőgazdasági Főiskola következett Brünnben.
Szülei is Csemadok tagok voltak. Ő 1981-től, 37 éve tagja a Csemadoknak. 1986.9.1-től a Csemadok járási titkárságán dolgozott, mint instruktor. Négy évig töltötte be ezt a funkciót. Közben 1986-tól a csiliznyáradi szervezet elnöke is a mai napig. Már a második választási időszakát tölti, mint a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányának a tagjaként. A Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségében a területi elnökség tagja és az országos tanács tagja.
Négy évig volt Csiliznyárad polgármestere, előtte pedig képviselőként tevékenykedett a falu kulturális és társadalmi életének fellendítése érdekében. Az Ő nevéhez is fűződik a március 15-ei ünnepélyek megszervezése már a 80-as években, ami később a Csemadok járási megemlékezése is lett.
Politikai tevékenysége is aktív. Az Együttélés elnöke volt, ma már 20 éve az MKP helyi szervezetének elnöke. 12 évig képviselőként tevékenykedett a Nagyszombat Megyei Önkormányzatában. Közben az MKP járási titkári funkcióját is betöltötte.

Önálló kötetei:

Négy évszak a háztájiban, Nap Kiadó, 2002

Kertészek ​könyve, Nap Kiadó, 2004

Különleges növények a háztájiban, Nap Kiadó, 2005