Tehetséges fiatalok, ötletes megoldások

Sikeresen lezajlott a SZMÍT hétvégi online írótábora, amely ezúttal is bebizonyította, hogy a hasonló foglalkozásokra nagy igény van. A fiatalok kedvelik ezt a fajta megoldást. Előnye az is, hogy sokkal egyszerűbben és gyorsabban megszervezhető, mint a „bentlakásos” táborok. Persze utóbbi hangulatát nem idézheti meg, viszont nagyszerűen alkalmas az ismerkedésre, melyet később természetesen a való világban kell tovább kamatoztatni.

Az online írótábor reggel 9-kor kezdődött, és az ismerkedés után a két mentor előadásával folytatódott. Hogya György Jótanácsok szövegíráshoz és Póda Erzsébet Hogyan alakítsunk ki saját stílust? címmel igyekezett tanácsokkal ellátni a kezdő írókat.

Ezután a saját művek felolvasása következett, ezt a kreatív feladatok és a műhelymunka követte.  A fiatalok (Ferenczi Anna, Frigula Bianka, Herczog Rita, Horváth Gréta, Kiss Bálint, Metzner Dóra és Sziegl Laura) nagyszerű műveket készítettek. Tiszta hanggal, egyéni stílussal, őszinte alkotókedvvel, gazdag szókinccsel és élénk fantáziával dolgozott mind a hét fiatal író-alkotó.

A kreatív feladatokat Póda Erzsébet és Z. Németh István állította össze a résztvevők számára. Gyurkovics Anikó, a Tollforgató Polgári Társulás elnöke pedig az egész foglalkozás alatt (sőt már az előtt is) aktívan részt vett a munkában.