Újabb negyven darab szócikkel bővült az SZMÍT irodalmi adattára

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága és a Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesületének együttműködése által létrejött irodalmi adatbázis újabb negyven darab szócikkel bővült. Kontár Judit, a Galántai Könyvtár munkatársának köszönhetően az adattárban már a Galántai járáshoz tartozó irodalmi emlékhelyek, személyiségek és egyéb, eddig fel nem tütetett adatok is megtalálhatóak.

Az SZMÍT oldalán a Személyiségek, emlékhelyek címmel ellátott fülben fellelhetőek ezek a felbecsülhetetlen kincsek:

  • Írók, költők, esszéisták, irodalmárok, kritikusok, irodalmi személyiségek
  • Magyar írókhoz, költőkhöz, esszéistákhoz, irodalmárokhoz, kritikusokhoz, irodalmi személyiségekhez köthető helységek Szlovákiában
  • Irodalmi emlékhelyek Szlovákiában

Az Írók, költők, esszéisták, irodalmárok, kritikusok, irodalmi személyiségek-nél jelenleg több mint 2300 szócikket találnak meg az érdeklődők, amelyek a Felvidékhez kapcsolódnak. Az irodalmi személyiségekhez köthető helységek száma meghaladja a 8000-et is.

Célunk az, hogy minél több helységet, irodalmi személyiséget gyűjtsünk be az adattárba az egész Felvidékről! Ehhez kérnénk az olvasók, érdeklődők segítségét is! Ha egy adott településen élt, dolgozott, magyar író, költő, s állíttattak az emlékére táblát, de még nem szerepel az adattárban, kérjük ossza meg velünk a pontos nevet és helyet, valamint készítsen róla fotódokumentációt, amelyet továbbíthat az szmit@szmit.sk e-mailcímre! Plusz információként tüntesse fel, ki állítatta, mikor, illetve ki gondozza (ha például egy sírhelyről van szó). Egyéb adatokat, információkat is szívesen fogadunk a magyar írókról, emlékhelyekről, amelyek kapcsolatban állnak a felvidéki településekkel, irodalmi személyiségekkel.

Köszönjük, hogy segítik munkánkat!