Reczai Lilla


szerkesztő, újságíró

születési dátuma: 1993. 05. 11.
születési hely: Érsekújvár
lakcím: Érsekújvár
e-mail: reczai.lilla@gmail.com

középfokú tanulmányai: Pázmány Péter Gimnázium, Érsekújvár

felsőfokú tanulmányai: Konstantin Filozófus Egyetem, Nyitra, 2012–2013 (magyar-angol szakpárosítás)

Comenius Egyetem, Pozsony, 2013–2018 (kiadványszerkesztői szakirány)
Érsekújvárban született 1993. május 11-én. Alapiskolás korában rendszeres fellépője volt a Duna Menti Tavasznak, az iskolai bábkör (Pinokkió bábcsoport) képviseletében. Tíz éven keresztül tagja volt az Érsekújvári Rockszínpadnak, amellyel több ismert darabot feldolgoztak: 56 csepp vér, Mamma Mia – A játék újra él, Az Oroszlánkirály, Rómeó és Júlia, Grease, Jézus Krisztus Szupersztár stb.

Egyetemista évei alatt aktív tagja volt a Juhász Gyula Ifjúsági Klubnak Nyitrán, később a pozsonyi József Attila Ifjúsági Klubnak, amelynek 2013-tól 2015-ig elnöke is volt. A JAIK 50 évével foglalkozó kiadvány az ő szerkesztésében született meg.
Alapiskolás kora óta foglalkozik az írással, alapiskolai és középiskolai tanulmányai alatt az iskolaújságok szerkesztője, az egyetem alatt pedig a szlovákiai magyar hallgatók lapjában, az Alma Materben jelentek meg írásai. Az Irodalmi Szemle, az Opus és egyéb folyóiratok hasábjain is megtalálhatóak szövegei, főleg prózai művek születnek tollából. Tudósításai megjelentek az érsekújvári Castrum Novum helyi lapban, valamint az Előretolt helyőrség felvidéki mellékletében, de az Új Nő magazin portálján is jelent meg cikke. Jelenleg tudósítóként dolgozik a Magyar 7 hetilapnál. Szervezői múltja is gazdag, tagja volt a Gímesi Művelődési és Gólyatábor szervezőségének, a Gombaszögi Nyári Tábor szervezőségét is erősíti, valamint a szarvasi Kárpát-medencei Ifjúsági Műhelytábor – Vektor egyik kezdeményezője, szervezője. Jelenleg Komáromban él és Dunaszerdahelyen dolgozik.

Antológiák:
Bonyhádi evangélikus füzetek 2009., Bonyhád
A nyelvem, azt nem adom 2016., Levédia
Szlovákiai magyar szép irodalom 2021., SZMÍT