Csóka Ferenc kapta az idei Simkó-díjat

A Szlovákia Magyar Írók Társaságának Választmánya 2021-ben Csóka Ferenc írónak, szerkesztőnek ítélte oda a Simkó Tibor-díjat. A Simkó Tibor-díjat megkaphatja minden szlovákiai magyar író, alkotó, jelentős gyermekirodalmi teljesítményéért. Az eddigi díjazottak között ott volt Z. Németh István (2013), Tóth László (2015), Fellinger Károly (2017) és Koncsol László (2019).

Csóka Ferenc 1959. november 27-én született. Jelenleg Nagymegyeren él és alkot. Nagyon jelentősek gyermekirodalmi művei, önálló köteteit a Lilium Aurum és a Vámbéry Polgári Társulás is kiadta már. Első írása 1986. szeptember 26-án jelent meg az Új Szó vasárnapi számában, Mese a Kék lovagról címmel. A lapokban publikált számtalan mese mellett három kötete jelent meg a mese műfajában. Ezek mind meseregények. Ugyanaz a főszereplőjük, és lényegében az ő megtisztulás utáni vágyát mutatják be a humoros történetek.

Számos antológiában szerepeltek írásai, s színházi darabok megírásával is foglalkozott. 2020-ban kiadta legújabb könyvét, amely a Színország lovagja címet viseli. A kötet a Vámbéry Polgári Társulás gondozásában jelent meg.

A díjazottnak szívből gratulálunk!