„Együtt a versben!”

Amatőr és profi költők jelentkezését is várja a Magyar Költészet Napja alkalmából a Kossuth Rádió és a Magyar Írószövetség. A zsűri által legjobbnak ítélt vers írója akár 100 ezer forint értékű jutalomban is részesülhet.

A Kossuth Rádió és a Magyar Írószövetség „Együtt a versben!” címmel közös pályázatot hirdet amatőr és profi költőknek. A beérkezett műveket Erős Kinga kritikus, a Magyar Írószövetség elnöke, Rózsássy Barbara költő, a Magyar Írószövetség titkára és Pásztor Zoltán, a Kossuth Rádió programfőtanácsadója fogja zsűrizni. A Magyar Írószövetség a legjobbnak ítélt amatőr alkotásokat értékes könyvcsomagokkal jutalmazza, a profik között az első helyezett pedig 100 ezer forintos díjazásban részesül.

A műveket az otthonversek@mtva.hu e-mail címre várják, pályázni április 26-a éjfélig lehet, korosztályra való tekintet nélkül. A kezdeményezéshez a Petőfi Irodalmi Múzeum is csatlakozott. A legjobb alkotásokat saját hangjukon a szerzők is elmondhatják a Kossuth Rádió műsoraiban. A győztes versét neves színművész tolmácsolja majd. Hogy ki, erről később adnak tájékoztatást.