EH az irodalomórán

Az Előretolt Helyőrség Felvidék szakmai projektjének következő állomása Füleken volt, ahol Virsinszky Tamás újságíró találkozott a diákokkal.

A rendhagyó irodalomórán a gimnázium első és harmadik évfolyamának tanulói vettek részt. Bemutatásra került a Magyar7 hetilap mellékleteként havonta megjelenő irodalmi-kulturális folyóirat, az Előretolt Helyőrség Felvidék, amelyet minden diák kézhez kapott és átlapozhatott. A tanulók ugyancsak kézbe vehették az Opus irodalmi és művészeti folyóirat néhány példányát, valamint a Szlovákiai Magyar Írók Társasága (SZMÍT) egyéb kiadványairól és antológiáiról is szó volt.

Ezt követően részletes beszámoló hangzott el a SZMÍT és a Tollforgatók Polgári Társulás által elindított tehetségkutató és tehetséggondozó programról, a fiatalok számára szervezett írótáborokról, a Grendel Lajos Mentorprogramról, valamint a Pegazus-alkotópályázatról is. A diákok az említett pályázatokon kívül a képregényszerkesztés, a különböző fotók és grafikák publikálási lehetőségeiről, valamint az újságírás általános helyzetéről, az újságíró szerepéről és feladatköréről is érdeklődtek.