Folytatódnak az EH-bemutatók

Az Előretolt Helyőrség szakmai projektjének következő állomása a Neratovice téri Szakközépiskola volt Dunaszerdahelyen, ahol Gyurkovics Anikó író, a Tollforgatók Polgári Társulás elnöke találkozott a diákokkal.

A középiskola tanárai készséggel szólították meg és hívták össze egy rendhagyó irodalomórára azokat a tanulókat, akiket érdekel az írás és szívesen olvasnak. A diákok bizalmat szavaztak az előadónak és érdeklődéssel hallgatták az Előretolt Helyőrség, az OPUS irodalmi folyóirat, valamint a Tollforgatók Polgári Társulás által elindított tehetségkutató és tehetséggondozó program bemutatását, amely a Grendel Lajos mentorprogram előszobája.

A diákok elmesélték az olvasásélményeiket, ötleteket osztottak meg az előadóval és egymással az olvasás népszerűsítésére. Nyíltan ellmondták a véleményüket arról, miért nem olvasnak a mai fiatalok.

A találkozó meglepő mélységeket érintett, másfél óra után vonakodva bár, de visszamentek a diákok a soron következő tanítási órára. Az EH-bemutatók nemcsak a lapot mutatják be, de utat találnak a tehetséges fiatalokhoz, akik így bekerülhetnek a Szlovákiai Magyar Írók Társasága mentorprogramjaiba, amelyek igény szerint karolják fel az írópalántákat.