Lezajlott a XXIV. Fiatal Írók Tábora

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága idén huszonnegyedik alkalommal rendezte meg a Fiatal Írók Táborát, amelynek ez alkalommal a nagyszegpusztai Villa Filia adott otthont.

A tábort Petőcz András József Attila-díjas költő, az SzMÍT mentorprogramjának gesztora nyitotta meg.

Szabó Zoltán Attila író, költő, dokumentumfilm-rendező és Farkas Izsák hegedűművész

Az első este programját Szabó Zoltán Attila és Farkas Izsák szolgáltatta. A hegedűművész népzenei motívumokkal tűzdelt előadással kápráztatta el a közönséget, majd Szabó Zoltán Attila Tabán a világ közepe című kötetéről beszélgetett Nagy Erikával.

Csütörtökön Nagyszegpusztára látogattak az Irodalmi Karaván vajdasági vendégei Beszédes István József Attila-díjas költő, Bíró Tímea Sinkó-díjas költő és Benedek Miklós Sinkó-díjas költő személyében.

Kortárs hangon ’21 : Válogatás az Eszterházy Károly Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Partiumi Keresztény Egyetem nemzetközi hallgatói irodalmi pályázatából. Eger, Miskolc, Nagyvárad, Hébé-Juventos Művészeti Egyesület.

A Levél kedvesemnek ifjúsági lap szerzőivel Z. Németh István Simkó-díjas költő értekezett többek között arról is, hogy miképp indult az közös munkájuk a lappal.

Augusztus 12-én, pénteken Nagy Erika beszélgetett Petőcz András József Attila-díjas költővel Az öregasszony, aki valamikor kislány volt című könyvéről.

Majd átadásra kerültek a Pegazus Alkotópályázat díjai, gratulálunk a nyerteseknek!

Augusztus 13-án, szombaton a tábor vendégei voltak az Irodalmi Karaván kárpátaljai látogatói Shrek Tímea, Sz. Kárpáthy Kata és Dupka György személyében.

Dr. Bordás Sándor pszichológus tartott előadást a Történelmi traumáink hatása a jelenre címmel.

Majd Fűzfa Balázs irodalomtörténész előadása következett a posztmodern költészetről, érintve Kovács András Ferenc, Markó Béla, Parti Nagy Lajos, Szilágyi Domokos, Tolnai Ottó és Tőzsér Árpád művészetét.

További pillanatképek a táborból:

Z. Németh István, Petőcz András és Hodossy Gyula József Attila-díjas költő, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának elnöke a XXIV. Fiatal Írók Táborában