Május 20-tól Gál Tamás a Komáromi Jókai Színház igazgatója

Kedves Tamás!

               Örömmel értesültem róla, hogy  a nyitrai megyegyűlés a versenybizottság javaslatára téged nevezett ki a Komáromi Jókai Színház élére.

               Köztudott, hogy az elmúlt húsz évben nemcsak játszottál  az általad alapított színházakban, a Csavar Színházban, a Szevasz Színházban vagy az Epopteia Műhelyben, hanem dramaturg, rendező, díszlet- és jelmeztervező is voltál épp úgy, mint menedzser, így nem meglepő a bizottság döntése. Az előtted álló feladat tele van kihívásokkal, de rátermettségednek köszönhetően a legnagyobb felvidéki magyar kulturális intézmény jó kezekbe került. Bízom benne, hogy mint eddig, a továbbiakban is szorosan együttműködünk a színház színművészeivel, beleértve téged is, ugyanis a Szlovákiai Magyar Írók Társasága egy-egy rendezvényének, ünnepélyes díjátadó műsorának színvonala minden esetben emelkedett az előadásaiknak köszönhetően. Te magad pedig mindig is szíveden viselted a hazai kortárs irodalmat, szerzőket, akiknek műveit gyakran tűzted műsorra a tőled megszokott magas színvonalon.

               Az új feladatodhoz kívánom, hogy  sokáig kitünő egészségben érjed el a sikert és elismerést. Büszke vagyok rád, és kívánom azt is, hogy ugyanúgy tarolj, sikert sikerre halmozva, mint ahogy eddig is.

               Barátsággal

                                                           Hodossy Gyula